top of page

(11.3.) Kā es "nepratu sadarboties" ar D. Kavasu jeb sabotēt partijas vēlēšanu kampaņu "ir OK"

Pirmo lietu, kas tagad tiek izmantota, liecinot par manu neprasmi "sadarboties", Ētikas komisijā rosināja toreizējais valdes un tagadējais Revīzijas komisijas loceklis Māris Graudiņš.


Izvirzītais pārmetums: valdes locekli Daci Kavasu aizskaroša sarakste.


Kā norādu Ētikas komisijai, neuzskatīju par nepieciešamu atvainoties Dacei Kavasai:


Iemesls, kāpēc "nenožēloju" šo saraksti, izrietēja no Daces Kavasas kā valdes locekles un Eiropas Parlamenta vēlēšanu kandidātes ar Nr. 3 sarakstā starp sievietēm attieksmes Eiropas Parlamenta vēlēšanu kampaņā. Dace Kavasa bija apvainojusies par to, ka abas augstākās saraksta vietas tika atvēlētas saraksta līderei Guntai Ančai un Antoņinai Ņenaševai. Tāpēc viņa Eiropas Parlamenta vēlēšanu kampaņu ignorēja faktiski pilnībā.


Kampaņas sabotāža gāja tik tālu, ka Dace Kavasa bija vienīgā no 16 EP PROGRESĪVO kandidātiem, kura neparakstīja Eiropas Foruma cilvēkiem ar invaliditāti (European Disability Forum - EDF) izplatīto aicinājumu Eiropas Parlamenta deputātu kandidātiem apņemties pārstāvēt cilvēku ar invaliditāti intereses Eiropas Savienībā.


Vairākkārt Kavasai atgādināju par tik būtisko nepieciešamību atsaukties šim aicinājumam.


Lai gan PROGRESĪVO saraksta galvgalī bija kandidāte ar redzamu invaliditāti Gunta Anča, partija varēja uzrādīt tikai 15 kandidātu parakstus (iepretim pilnam 16 kandidātu sarakstam no "Attīstībai/PAR").





Vietā piebilst, ka Dace Kavasa bija vienīgā valdes locekle, kura ignorēja Ētikas komisijas aicinājumus ierasties uz Ētikas komisijas sēdēm.


Neskatoties uz, kā apliecina Ētikas komisijas protokols, Ētikas komisijas locekles Inga Liepa-Meiere un Jana Simanovska Daces Kavasas rīcību aktīvi attaisnoja.

Lai cik privāti noslogota ir kāda vēlēšanu kandidāte, citējot Janu Simanovsku, "biedrei ir pienākumi".


Šajā gadījumā Kavasai bija jāziedo nepilna minūte laika, ievadot savu e-pasta adresi Google veidlapas saitē.



Vēl viens piemērs kampaņas sabotāžai bija atteikšanās veltīt 10 minūtes laika, lai aizpildītu kandidātu anketu sabiedrisko mediju portālā LSM.lv:




Kavasa ignorēja manus atgādinājumus par riskiem partijas reputācijai:


Lieki piebilst, ka visas šīs norādes Ētikas komisija Ingas Liepas-Meieres, Janas Simanovskas un Emīla Ozoliņa sastāvā neuzskatīja par pietiekami pamatu rosināt ētikas normu pārkāpuma lietu.


Dace Kavasa neuzskatīja, ka jautājumā par manu izslēgšanu, viņai valdē šīs "priekšvēstures dēļ" būtu morāls pienākums atturēties, ja ne atteikties skatīt izslēgšanas lietu vispār.


Attiecīgi viņai arī nelikās nevietā piedalīties spriešanā par mani kā "partijas reputācijas risku", lai gan pirms vēl manas strīdīgās intervijas pride.lv viņa publicēja publiskus komentārus, kas robežojas ar Krimināllikuma pārkāpumiem.





290 views0 comments
Beitrag: Blog2_Post
bottom of page