top of page

(12) Kā es "traucēju valdei strādāt"

PROGRESĪVO valde 2021.gada 5.jūlija paziņojumā biedriem un sabiedrībai apgalvo, ka ar Putni pastāvējusi "problēma":


"Tā, piemēram, pēc publiskas atkāpšanās no amata pēc Eiropas Parlamenta vēlēšanām, Roberts Putnis faktiski vēl turpināja pildīt amata pienākumus, radot problēmas partijas normālai funkcionēšanai."


Šis ir gadījums, kad "viens attēls pasaka vairāk nekā 1000 vārdi" - vēl trīs mēnešus pēc 2019.gada septembra kongresa "traucēju valdes darbu" tādējādi, ka partijas vārdā parakstīju dokumentus valsts iestādēm (kā atskaites KNAB) un līgumus, jo valde nebija varējusi piereģistrēt UR jaunās amatpersonas.


2019.gada novembra sarakste, kas parāda, kā "traucēju strādāt" līdzpriekšsēdētājai Antoņinai Ņenaševai:



Lūgums beidzot sakārtot partijas paraksttiesību jautājumu:


Pārmetums ir par to, ka, politiski atkāpjoties, nenometu uz kājām citiem biedriem visas kampaņas finanšu un aģitācijas atskaites, vienkārši aizlaižoties vasaras brīvdienās. Man tas tiešām liktos bezatbildīgi biedru priekšā. Un arī pašam man bija juridiska un finansiāla personiska atbildība par partijas administratīviem jautājumiem, jo īpaši, saistībā ar kampaņas finansējumu. Attiecīgi bija tikai loģiski pašam tās lietas mierīgi sakārtot.


Papildu arguments par labu administratīvi juridiskai atbildībai bija arī tāds, ka saskaņā tiesisko regulējumu valdē manis atstāto tukšo vietu neviens nevarēja aizstāt, jo nākamajam kandidātam nebija likumā noteikto vairāk par pusi pārstāvju sapulces balsu. Attiecīgi tā manā ieskatā bija mazāk administratīvi pieredzējušāku un juridiski zinošu biedru mākslīgi uzpūsta problēma. Jau kārtējo reizi redzam, ka tiek vienkārši kaut kas bez jebkāda argumentatīva pamata apgalvots.


Ja runājam par politiskiem amatiem valsts pārvaldē, tad politiskā atkāpšanās parasti saistās arī ar administratīvā amata atstāšanu (piemēram, ministrs). Taču tad parasti runa ir par administratīvu aparātu, kurš var kādu laiku funkcionēt arī bez politiskās vadības. Tāpat arī par atkāpšanos paziņojusi valdība paliek amatā līdz brīdim, kad ir ievēlēta nākamā. Arī no citām valstīm man ir pazīstama pieredze, ka politisko partiju vadības atkāpšanās gadījumā šīs amatpersonas attiecīgi ir administratīvi atbildīgas par loģiski secīgi izrietošā ārkārtas kongresa rīkošanu.


Katrā gadījumā šis tik tehniskais jautājums tērēja daža laba valdes enerģiju vairāk par kādu politikas lietu. Katrā gadījumā Edmunda Cepurīša un Antoņinas Ņenaševas vietā es ļoti, ļoti kaunētos runāt par to, ka viņiem būtu traucējis, pie kārtīgi nodotajām lietām un man līdz decembrim parakstot dokumentus partijas vārdā. Kā redzams augstāk no sarakstes, man Antoņina pat bija jāvelk ārā no šīs ievilkušās komforta zonas. :)

263 views0 comments
Beitrag: Blog2_Post
bottom of page