top of page

(20) Urbānā leģenda par Viestura Kleinberga "mūžīgo iesniegumu" Ētikas komisijā

Updated: Jul 27, 2021

PROGRESĪVO valde jaunajā 2021.gada 5.jūlija paziņojuma biedriem un sabiedrībai maldināšana ne tikai par manas tikšanās būtību ar Edgaru Jaunupu, bet rada jaunu heroiskas cīņas mītu par kādu vārdā nenosauktu valdes locekli, kurš "par šo faktu ["noziedzīgo tikšanos" ar Edgaru Jaunupu] 2020. gada 28. februārī partijas Ētikas komisijā" esot iesniedzis iesniegumu. Neizstāstot šo stāstu līdz galam un nesaucot varoņus vārdos, tiek maldinoši radīts kādas jaunas netaisnības mīts.


Taču partijas valdes oficiālā paziņojumā Ētikas komisijai piedēvēt negodprātību, kā tas notiek ar šo it kā neskatītā iesnieguma "sāpi", ir fundamentāli nedemokrātiska kongresa mandāta un Ētikas komisijas kā partijas institūcijas graušana.


Stāsta varonis ir tagadējais Rīgas domes Sociālo lietu komitejas priekšsēdētājs, PROGRESĪVO valdes loceklis Viesturs Kleinbergs. Viņa ceļš pie PROGRESĪVAJIEM ir vedis caur Šlesera Latvijas (Šlesera tiešām pirmo) pirmo partiju. Viesturu Kleinbergu pievienoties PROGRESĪVAJIEM uzaicināja viņa samariešu kolēģe Inga Liepa-Meiere, iepriekš Ētikas komisijas locekle un vēlāk bez mandāta "vienkārši lieciniece" (kopā ar dr. Janu Simanovsku), kad vien jaunajai valdei bija vajadzība pēc pierādījumiem manā neētiskumā.


Ņemot vērā Viestura Kleinberga iepriekšējo "partijas skolu", nav vietas pārsteigumam, ja redzam viņu partijas iekšējās grupās slavējot iepriekšējo Ētikas komisijas sastāvu par tās priekšzīmīgo darbu un antidemokrātiski diskreditējot esošo un valdi asi kritizējušo Ētikas komisiju. Tomēr partijas Ētikas komisijas diskreditēšana partijas oficiālos publiskos paziņojumos medijiem jau ir jauns nedemokrātiskuma līmenis.


Pretēji Viestura Kleinberga paziņojumiem Ētikas komisija viņa iesniegumu ir skatījusi un ir uz to atbildējusi. Viņa iesniegums tika iekļauts vispārējā Ētikas komisijas veitkajā valdes lēmuma par Rīgas domes kandidātu saraksta veidošanu izvērtējumā. Ētikas komisija nesaskatīja Ētikas kodeksa pārkāpumu, man tiekoties ar Edgaru Jaunupu un ar to iesnieguma izskatīšanu beidza:

Tas, ka tas Viesturu Kleinbergu neapmierina, varētu būt saprotams. Bet tas, ka viņš tāpēc grauj uzticēšanos Ētikas komisijai kopumā un valde to dara jau partijas publiskā komunikācijā, ir partijas statūtu rupjš pārkāpums.



486 views0 comments
Beitrag: Blog2_Post
bottom of page