top of page

(27.1.) DELNAS déjà vu manās attiecībās ar Latvijas sabiedrību

Mana aiziešana no DELNAS vadības un izstāšanās no tās biedriem pirms attiecīgi 13 un 12 gadiem neatrodas pilnīgi nekādā loģiskā kopsakarā ar PROGRESĪVO valdes lēmumu un pie labākās gribas nevar tikt izmantota partijas valdes lēmuma pamatošanai. Vienīgā korelācija ir dr. Simanovskas statuss abās organizācijās, kas viņai dod iespēju manipulēt ar PROGRESĪVO biedriem un plašāku sabiedrību. Dr. Simanovska intervijā "Spried ar DELFI" operē ar plašākai auditorijai nepieejamu un attiecīgi nepārbaudāmu informāciju un situācijas kontekstu. Papildus šī bijusī Ētikas komisijas locekle manipulē, bez loģiska pamatojuma un saistības savā argumentācijā izmantojot DELNAS vispārējo autoritāti sabiedrībā:

"Ja mēs paskatāmies Roberta vēsturi, tad mēs varam izlasīt Roberta vēstuli par aiziešanu no DELNAS un mēs varam DELNAS vietā ielikt PROGRESĪVIE un nomainīt DELNAS padomes vadītāju ar Antoņinu Ņenaševu un jūs izlasīsiet tieši to pašu stāstu".


Dr. Simanovska gan intervijā neatklāj, ka vienlaikus ir arī "Sabiedrības par atklātību - DELNA" padomes priekšsēdētāja. Viņas melnās retorikas un blefa metodes, kas tik spilgti atklājās šajā DELFI intervijā, man jau sanācis iepriekš pamatīgi iepazīt PROGRESĪVO iekšējās diskusijās. Tomēr izmantot kā vienas organizācijas amatpersonai pieejamo šīs organizācijas iekšējo informāciju, lai pamatotu citas organizācijas lēmumus, turklāt to darīt, auditorijai neatklājot savu statusu, jau ir jauna līmeņa sliktās prakses paraugs.


Tāpēc man jau atkal bija jāceļ augšā man šīs emocionāli tik smagās pieredzes un jāstāsta, ka arī DELNĀ nebiju kamielis. Šeit varat iepazīties ar manas 2009.gada vēstules pilno tekstu:

Delnai izstasanas1
.pdf
Download PDF • 95KB

Negrasos noliegt konfliktus DELNĀ. Taču tie līdz šim pret PROGRESĪVAJIEM un mani kā partijas līderi pret mani manipulatīvi tika izmantoti tikai vienu reizi. Tas notika neilgi pirms 13. Saeimas vēlēšanām. Kampaņas karstākajā fāzē Lemberga "orgāns" NRA publicēja "atmaskojošu" rakstu, kurā Latvijas Zemnieku savienības aktīvists Gundars Jankovs pauž "sašutumu", kas viņā radies, kad viņš "redzējis, ka Roberts Putnis gatavojas startēt uz Saeimu". Kā pamatojumu savam sašutumam Jankovs min virkni pilnīgi nepatiesu apgalvojumu, kurus savelk kopā faktos nebalstītā vērtējumā, ka "Putnis DELNU noveda līdz maksātnespējai". Pat NRA propagandistiem Jankova apgalvojumi šķiet tik apšaubāmi, ka savai juridiskajai drošībai gandrīz visu "rakstu" publicē kā vienu garu Jankova "citātu", par kuru tad iespējamā tiesvedībā būtu jāatbild tikai tā autoram. Tagad zaļzemnieku propagandai pievienojusies arī dr. Simanovska.


Tomēr dr. Janai Simanovskai savā ziņā ir taisnība - līdzības starp šiem 12 gadus šķirtajiem notikumiem manās attiecībās ar Latvijas sabiedrību ir baisas.


1. paralēle - nepieredzēta spriedze starp organizācijas faktiskajām darbībām ieprietim tās deklarētajiem mērķiem un ideāliem

DELNA 2009:

DELNĀ tiku bīdīts malā, biedriem apelējot pie manas atbildības sajūtas pret organizāciju. Lai nepakļautu DELNU riskiem un novērstu iekšējo konfliktu un novērstu biedru individuālās spriedzes situāciju, liekot viņiem izdarīt tik smagu izvēli, labprātīgi atsaucu savu kandidatūru uz Padomes locekļa amatu. Pēc mana "prombūtne veselu gadu" jau tika izmantots kā jauns iegansts pret mani.

PROGRESĪVIE 2020:

Aizliedzot kandidēt uz Rīgas domi, kā arguments tika izmantoti "reputācijas risks" un ieteikts nogaidīt gadu, kad partijai būšot ļoti vajadzīga mana nacionālā atpazīstamība un autoritāte startam vēlēšanās (DELNAS biedre Inga-Liepa Meiere), jo nevienam citam partijā neesot tādu enciklopēdisku zināšanu jebkurā jautājumā (Revīzijas komisijas loceklis Māris Graudiņš). Tagad tie paši cilvēki partijas vadībā kā ieganstu izslēgšanai izmanto nepatiesos neapgalvojumus aktivitātes trūkumu "gadu divus" (līdzspriekšsēdētājs Edmunds Cepurītis).

[Vēstule valdei un Ētikas komisijai saistībā ar aizliegumu

kandidēt uz Rīgas domi. Pilns teksts pieejams zemāk.]

Iesniegums EK par Rigas DOMI
.pdf
Download PDF • 141KB



Beitrag: Blog2_Post
bottom of page