top of page

(27.6.) "Putņa aiziešana bijusi nepieciešama tās geju lietas dēļ"

6.paralēle noslēgumā - "tā geju lieta"


Šeit publiskoju Lolitas Čigānei 2008.gadā nosūtītu vēstuli, uz kuru līdz šodienai neesmu saņēmis atbildi. Ar Nilu, kurš "staigā apkārt", vēstulē ir domāts Lolitas vīrs un DELNAS biedrs Nils Students. Par sarunu ar Nilu man pastāstīja kāds mūsu kopīgs paziņa, kuram bez izbrīna lietā nebija citu interešu. Dažāda veida piezīmes un atstāstus jo īpaši saistībā ar trimdas latviešu organizācijām kā iespējamiem DELNAS finanšu avotiem jau biju dzirdējis gana. Taču šī bija pavisam konkrēta un ļoti ticama liecība, ka šis mani intuitīvi justais iespaids atbilda patiesībai.


Lieki bilst, ka ne reizi, ne viens pat no maniem tuvākajiem biedriem personiski, kur nu vēl organizācijas līmenī būtu kādreiz DELNAS vadībā interesējies, kā ar savu situāciju tieku galā un vai man būtu nepieciešams kāds atbalsts. Tuvākajā lokā mana homoseksualitāte visiem bija zināma, jo to īsti neslēpu, lai gan vienlaikus ar rūpēm par iespējamiem riskiem DELNAI ļoti uzmanījos būt "pārāk atklāts".


Saistībā ar NEPLP locekļu konkursu 2019./2020.gadā formāli kā iemesls tika minēta mana PROGRESĪVO biedra karte, ko vēlējos saglabāt, būdams arī NEPLP loceklis. Tomēr no politiskajām aprindām izskanēja, ka pat lielākā mērā lomu spēlējusi mana salaulāšanās ar manu vīru. 10 gadus jau bijā saskaņā ar Vācijas tiesībām reģistrētās portnerattiecībās. Laulība iepriekš Vācijā homoseksuāliem pāriem nebija pieejama. Tā nu 2020.gada 13.janvārī svinējām savu partnerības reģistrācijas jubileju, pārvēršot tos starplaikā arī Vācijā juridiski iespējamajā laulībā, kas izpelnījās Latvijas mediju uzmanību. Attiecīgi mediju uzrauga funkcijā "tik ļoti gejiskais" Putnis nebija pieņemams Saeimas konservatīvajam vairākumam.


Tā jau bija otrā reize, kad "tā geju lieta" man neļāva kalpot Latvijas sabiedrībai. Kombinācijā ar paša partijas noteikto aizliegumu kandidēt uz Rīgas domi pretēji iepriekšējiem plāniem nu kopā ar vīru dzīvoju Berlīnē.


Savukārt, par homofobiju un PROGRESĪVAJIEM būs atsevišķs stāsts.




453 views0 comments
Beitrag: Blog2_Post
bottom of page